A zöld kávét sokan fogyasztják az egészségük megőrzése érdekében, hiszen a pörköletlen, zöld kávészemekben természetes formában található meg a klorogénsav.
Zöld kávé tea
A zöld kávé tea lényegében a pörköletlen zöld kávészemek forrázott, vagy áztatott főzete. Telis- tele antioxidánsokkal.
A zöld kávé tea elkészítéséhez a kávészemeket elég durvára őrölni, majd 2 teáskanál őrleményt 200 ml, kb 100 C fokos vízben kell áztatni 5 – 10 percig.
Ehhez a legideálisabb eszköz az asztali, vagy kézi tea és kávékészítő, melyben az áztatás után tökéletesen leszűrhető a zacc.
Az egyik legnépszerűbb recept a gyömbéres zöld kávé tea , melyet “törökösen” készítenek el.
Szárított gyömbért adnak a hideg vízhez az őrölt kávé mellett, felforralják, majd a friss gyömbér gyökerét kockára vágják, és a frissen főzött zöld kávé teához adják.
Ezután újra forralják. A gyömbér fokozza az antioxidáns hatást, elősegíti a zsírégetést, karakteresebb, élénkebb ízt ad a zöld kávé teának.